2022 – 2023 Sezonu Kerim Alıcı İçin Çok Kötü Geçti

2023 yılına girdiğimiz günlerde hepimizin yaşama dair umutları vardı. Fakat, Türkiye’deki insanlar 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanacak olan depremden haberdar değillerdi. Merkez üssü Kahramanmaraş olan bu deprem birçok canı aramızdan aldı. Resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Hatayspor Depremden En Çok Etkilenen Kulüplerden Birisi Oldu

6 Şubat 2023 günü yaşanan deprem on şehri doğrudan etkiledi. Bu şehirlerden birisi de Hatay oldu. Hatta, tüm Türkiye deprem felaketinin büyüklüğünü Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel’in ağlayarak yapmış olduğu canlı yayın ile anladı. Hatayspor söz konusu felaketin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunarak Süper Lig’den çekilmek istediğini dile getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu, Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilme taleplerini kabul etti.

Hatayspor söz konusu felakette iki kayıp verdi. Birçok futbolcunun yanı sıra sportif direktör Taner Savut da o gece saniyeler içerisinde yıkılan Rönesans Rezidans’ta ikamet ediyordu. Kerim Alıcı ve Bertuğ Yıldırım gibi isimlerin enkazdan kurtulduklarına dair bilgiler paylaşıldı. Ancak, Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu kurtulamadı. 1992 doğumlu futbolcu günlerce enkazda kaldı. Maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Buna ek olarak, sportif direktör Taner Savut da hayatını kaybetti.

Kerim Alıcı Altınordu’ya Transfer Oldu

Hatayspor Süper Lig’den çekildiği için oyuncularının ortada kalma durumları söz konusuydu. TFF; FIFA ile görüşerek ara transfer döneminin uzatılmasını istedi. Buna ek olarak, Hatayspor ve Gaziantep FK oyuncuları ile ilgili olarak farklı kararlar alındı. Bu iki kulüpte forma giyen yabancı futbolcuların sezonun ikinci yarısında yerli oyuncu statüsünde sayılmalarına karar verildi.

Kerim Alıcı yaşamış olduğu büyük drama rağmen futbola devam etti. 5 Mart 2023 tarihinde Altınordu’ya kiralık olarak transfer oldu. Altınordu Kerim Alıcı için yabancı bir kulüp değildi. Kardeşi Barış Alıcı ile beraber bu kulübün altyapısından yetişen Kerim Alıcı dertlerine derman olması açısından İzmir’e dönerek Altınordu’da top koşturmaya başladı.

Kerim Alıcı sezonun ikinci yarısında Altınordu formasıyla toplam 12 TFF 1.Lig maçına çıktı. Bu maçlarda sahada 953 dakika kaldı. Bu maçların tamamına ilk 11’de başladı. Sağ bekte görev yaptı. Sezonu bir gol ve bir asist ile tamamladı. Zor durumda olan kulübüne olabilecek en iyi şekilde katkı yapmaya çalıştı. Fakat, Altınordu’nun küme düşmesine engel olamadı.

Altınordu TFF 1.Lig’e Veda Etti

Altınordu bu sezon TFF 1.Lig’de 36 maça çıktı. Söz konusu maçların sadece dokuzunu kazanabildi. Sekiz maçı beraberlik ile tamamladı. 19 maçı kaybetti. Atmış olduğu 41 gole karşılık olarak kalesinde 57 gol gördü. 38 haftada 35 puan topladı. Son haftaya kadar devam eden küme düşmeme mücadelesinden galip ayrılamadı. Denizlispor ile beraber TFF 1.Lig’den düştü. Kerim Alıcı Altınordu’da kötü bir dönem geçirmiş oldu.